Η Nike αναλαμβάνει νομικές ενέργειες εναντίον του Stockx’s sneaker NFTS

στο τέλος του περασμένου μήνα, η Stockx έκανε το επίσημο ντεμπούτο της στο Metaverse, εισάγοντας το Vault NFTS. Ουσιαστικά, αν λάβετε μια έκδοση ενός θησαυρού NFT, είστε ο ιδιοκτήτης του αντίστοιχου φυσικού στοιχείου, το οποίο στη συνέχεια θα είναι ασφαλές καθώς και θα διατηρηθεί στο Vault του Stockx. Αυτή είναι μια νέα μέθοδος για την εμφάνιση της αυθεντικότητας στην αγορά των πάνινα παπούτσια. Ωστόσο, την Πέμπτη, η Nike υπέβαλε αξίωση κατά της πλατφόρμας μεταπώλησης που τους κατηγόρησε ότι χρησιμοποιούν τα εμπορικά σήματα της χωρίς άδεια να προσφέρουν μη πικάντικα μάρκες “με έντονα φουσκωμένο κόστος σε ανυποψίαστους καταναλωτές”.

Στην καταγγελία, η μάρκα Beaverton διευκρίνισε ότι με το κόπωρο NFTS, το StockX παραβιάζει τα εμπορικά σήματα της. “Η Nike δεν εξουσιοδότησε ούτε εξουσιοδότησε τα NFTs της NIKE της Stockx.

Ο ισχυρισμός αυτός φέρνει επίσης το ενδιαφέρον για το ουσιαστικά φουσκωμένο κόστος των σημάτων της Stockx. Για παράδειγμα, το Nike Dunk Low “Black” προσφέρει για περίπου £ 210 στην αγορά, ωστόσο η έκδοση NFT προσφέρει για ένα τεράστιο £ 600 που είναι τρεις φορές περισσότερο.

Εικόνα μέσω του Stockx
Η Nike ζήτησε από το Stockx να σταματήσει όλες τις προσφορές καθώς και την προώθηση των NFTs της, πολύ πιο συγκεκριμένα, εκείνων που λειτουργούν το διάσημο swoosh ή οποιοδήποτε είδος άλλων σημείων υπογραφής. Η επιχείρηση αθλητισμού του Όρεγκον θέλει επίσης να διαγράψουν τα NFTs καθώς και να πληρώσουν για οποιοδήποτε είδος ζημιών που υπέστησαν.

Το παιχνίδι του sneaker αλλάζει εκθετικά από το λεπτό. Η Nike, για παράδειγμα, παίρνει το Metaverse Head με την ίδρυση του νέου τμήματος Nike Online Studios. Στο τέλος του περασμένου έτους, έλαβαν επίσης NFT Brand RTFKT. Η Adidas καθώς και η New Balance έχουν ήδη αποκαλύψει επισήμως την εισβολή τους στον χώρο blockchain, ενώ πολλά πρόσφατα, η BAPE εκθέτει την (β) apetaverse job που περιλαμβάνει συνολικά 10.000 ειδικά NFTs, καθένα από τους ιδιοκτήτες που παρέχουν πρόσβαση σε ειδικά υλικό καθώς και άλλες ευκαιρίες.

Τι πιστεύετε για αυτά τα νέα; Αναμενόταν ή εκπλήσσεστε; Ας καταλάβουμε τι πιστεύετε, καθώς και ενώ είστε εδώ, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τον μοναδικό οδηγό του προμηθευτή για να πάρει NFTS!

Εικόνα μέσω του Stockx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *