Ανακαλύψτε: Γιατί το Air Max 97 “Silver Bullet” είναι ένα αιώνιο εικονίδιο σχεδίασης

ποτέ επειδή το Air Max 1 έκανε το ντεμπούτο του το 1987, η γραμμή Air Max παρέμεινε μία από τις πιο πολιτισμικά ουσιώδεις και αγαπημένες σειρές πάνινα παπούτσια όλων χρόνος. Οι σιλουέτες έμειναν στη δοκιμασία του χρόνου και είναι εξίσου φορητές σήμερα όπως και πριν – αυτό είναι ένα σημάδι διαχρονικού σχεδιασμού. Ενώ ο Tinker Hatfield ήταν ο άνθρωπος πίσω από το αρχικό Air Max 1, πολλοί μεγάλοι σχεδιαστές υποδημάτων ακολούθησαν στα βήματά του και συνέβαλαν στην οικογένεια Air Max μετά.

Ο Sergio Lozano παρουσίασε τη λήψη του για την τεχνολογία το 1995 με το Air Max 95, ένα εξαιρετικό πάνινο παπούτσι που επέστρεψε από την ανθρώπινη ανατομία και πολύ πιο συγκεκριμένα το ribcage. Το 1997, ο συνάδελφος του Lozano Christian Tresser γεννήθηκε το Air Max 97 στην αρχική του μορφή “Silver Bullet”, ένα πάνινο παπούτσι που κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά πολλών οπαδών υποδημάτων σε όλο τον κόσμο. Ελάτε μαζί μας εδώ στον μοναδικό προμηθευτή, καθώς παίρνουμε μια βαθιά κατάδυση στο γιατί το Air Max 97 “Ασημένια σφαίρα” είναι ένα αιώνιο εικονίδιο σχεδιασμού.

Εικόνα μέσω του μοναδικού προμηθευτή
Το φθινόπωρο του 1997 είδε το AM97 να χτυπήσει τα ράφια για πρώτη φορά ως ο διάδοχος του Air Max 96, μια σπάνια σιλουέτα που έβλεπε η επιτυχία του AM95. Καθώς το πιο ακριβό πάνινο παπούτσι Nike ήταν έτοιμο να κυκλοφορήσει ακόμα, το AM97 έπρεπε να εντυπωσιάσει. Μια δημοφιλής φήμη είναι ότι η χρωματιστή OG ήταν εμπνευσμένη από τα ιαπωνικά τραίνα σφαίρα που είχε δει ο Tresser κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της εταιρείας, αν και ο ίδιος ο σχεδιαστής έχει ξεπεράσει αυτόν τον μύθο αρκετές φορές σε συνεντεύξεις όλα αυτά τα χρόνια.

Στην πραγματικότητα, υπήρχαν πολλές διαφορετικές πηγές έμπνευσης πίσω από τα πρώτα σκίτσα του Air Max 97. Τα μεταλλικά τελειώματα στα βουνά ποδήλατα της δεκαετίας του ’90 ήταν η μεγαλύτερη έμπνευση πίσω από το σχεδιασμό, με τον Tresser να δηλώνει ότι τα μεταλλικά πλαίσια του τιτανίου τον βοήθησαν να απεικονίσει το sneaker. Το “Silver Bullet” ήταν ουσιαστικά μόνο ένα όνομα που δόθηκε στο τελικό πάνινο πάνινο παπούτσι για να το κάνει πιο δροσερό. Μαζί με τα ποδήλατα βουνών, οι βροχοπτώσεις διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην εμπνευσμένη από το σχέδιο, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η Μητέρα Φύση είναι ο μεγαλύτερος σχεδιαστής του κόσμου.

Εικόνα μέσω του μοναδικού προμηθευτή
Πριν από την έναρξη του AM97, ήταν στην πραγματικότητα προοριζόταν για διάφορα διαφορετικά ονόματα, με τα πρώτα σκίτσα του Christian Tresser να ονομάζουν το μοντέλο το “Air Total Max”, με τα πρώτα δείγματα να έχουν ακόμη και “Air Total Max 3” που εκτυπώθηκαν στις ετικέτες, αν και μετά την απελευθέρωση Τελικά βιάζονταν το Air Max 97. Το πάνινο παπούτσι καινοτομεί με αμέτρητους διαφορετικούς τρόπους, αν και πολλοί ήταν το πρώτο Nike Sneaker για να προσφέρουν μια πλήρη ορατή μέση σόλα Air Max. Πριν από αυτό, σχεδόν όλα τα Air Max παρουσίασαν μικρότερες μονάδες που ήταν τοποθετημένες κάτω από τα τακούνια, ωστόσο το AM97 πήγε all-in με τη μονάδα αέρα που ξεπέρασε το πόδι, με τα αρχικά σχέδια, συμπεριλαμβανομένης της βαθμολογίας PSI (πίεσης) για τον ορατό αέρα.

Προχωρώντας το πάνινο πάνινο μέρος, είναι δύσκολο να μην δώσουμε προσοχή στο λεπτό αλλά αποτελεσματικό σύστημα-λαϊκής ταχύτητας που προβάλλει πόσο εξορθολογισμένο είναι το έργο του Tresser. Όπως και το Nike Air Zoom Spiridon (που κυκλοφόρησε επίσης το 1997 και αναπτύχθηκε από την Christain Tresser), οι καθαρές γραμμές και οι καμπύλες του 97 συμπληρώνονται τέλεια από το πρακτικά κρυμμένο σύστημα κορδονιών.

Εικόνα μέσω του μοναδικού προμηθευτή
Μετά από μια εξαιρετική εκστρατεία εκτόξευσης με επικεφαλής τον Michael Johnson και τον Carl Lewis (Αμερικανούς Ολυμπιακούς αθλητές), ο Air Max 97 προχώρησε να γίνει ένα από τα καλύτερα παπούτσια Nike όλων των εποχών. Από τις διασημότητες του Sneakerheads Best έως τις διασημότητες του A-List, ο διαχρονικός σχεδιασμός έπεσε από τις μάζες και το θρυλικό καθεστώς ήταν σύντομα Earnt. Παρά την τεράστια δημοτικότητά του, το AM97 τελικά τραβήχτηκε από τα ράφια την άνοιξη του 1998 μετά από λιγότερο από ένα χρόνο, καθώς η Nike προετοιμαζόταν να διαφημίσει το ολοκαίνουργιο Air Max 98, που αναπτύχθηκε και πάλι από τον Sergio Lozano.

Οι οπαδοί του πάνινα παπούτσια καταστράφηκαν όταν διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν πλέον να αγοράσουν τα ασημένια λάκτισμα τους, με τους συλλέκτες να καταφεύγουν ακόμη και να αποθηκεύουν τα ζευγάρια τους για να τα κρατήσουν φρέσκα. Ευτυχώς, το 1999 το AM97 επέστρεψε μαζί με το δημοφιλές χρυσό ομόλογό του για πρώτη φορά, ως μέρος της σειράς “Sport Reimagined” της Nike.

Εικόνα μέσω του μοναδικού προμηθευτή
Το γνωστό πάνινο παπούτσι έχει δει σε διάφορες επαναλήψεις όλα αυτά τα χρόνια, με κάποιες σίγουρα πολύ πιο αξέχαστες από άλλες. Το 2010 η Nike τίμησε την κληρονομιά του Air Max 97, δημιουργώντας μια εξαιρετικά περιορισμένη έκδοση στην Ιταλία. Με τίτλο The Air Max 97 “Lux”, το μοντέλο περιοριζόταν σε μόλις 1.695 αριθμημένα ζευγάρια και κατασκευάστηκε από τα καλύτερα δέρματα, ενδεχομένως ενεργώντας ως προοίμιο στις τάσεις Hyperfuse και Vac-Tech που ακολούθησαν σύντομα. Η Ιταλία ήταν επίσης η ιδανική τοποθεσία για αυτό το ζεύγος ειδικών εκδόσεων που θα δημιουργηθεί, καθώς η χώρα είναι γνωστό ότι έχει μια ιδιαίτερη αγάπη για την ασημένια σφαίρα, με μια έκδοση που κυκλοφόρησε το 2017 που μάλιστα κατείχε την ιταλική σημαία στην καρτέλα της γλώσσας.

Η φήμη έχει ότι οι Ιταλοί αγαπούσαν τη σιλουέτα τόσο πολύ που το παρατσούκλιΤο μοντέλο που έχει μια λατρεία που ακολουθεί σε όλη τη χώρα. Όπως κάθε Silhouette της Nike, υπήρξαν επίσης μερικές ενδιαφέρουσες δημιουργίες που ποτέ δεν απογειώθηκαν. Οι αρχές της δεκαετίας του 2000 μας αγόρασαν μια έκδοση slip-on του AM97, ενώ το άνω έχει επίσης υβριδοποιηθεί με πέλματα από το Air Max Plus, το Air Max 90 και ακόμη και το Nike Air Humara. Είναι ενδιαφέρον ότι η απελευθέρωση OG στα μεγέθη των παιδιών παρουσίασε μια μονάδα Air Max 95.

Εικόνα μέσω του μοναδικού προμηθευτή
Εκατοντάδες άλλοι αξιοσημείωτοι χρωματιστοί έχουν κοστίσει το Nike Air Max 97 κατά τη διάρκεια των ετών και έχει επίσης φιλοξενήσει κάποιες συνεργασίες υψηλής θερμοκρασίας, ωστόσο κανένας δεν κατέχει το ίδιο θρυλικό καθεστώς που κάνει το OG “Silver Bullet”. Για 25 χρόνια η χρωματιστή παρέμεινε αγαπημένη για τα sneakerheads σε όλο τον κόσμο, με τους οπαδούς να είναι ήδη φαγούρα για επανεκκίνηση για να γιορτάσουν την επέτειο της σιλουέτας. Ενδεχομένως οφείλεται στην καθαρή φθορά του χρωματισμού, ή ενδεχομένως ο σχεδιασμός πραγματικά αντηχεί μαζί μας, αλλά είτε η ασημένια σφαίρα AM97 θα κατέχει πάντα μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας εδώ στον μοναδικό προμηθευτή.

Βεβαιωθείτε ότι το κρατάτε κλειδωμένο στο καλύτερο εδώ στον μοναδικό προμηθευτή για όλα τα πράγματα Air Max 97 και το Sneaker που σχετίζονται, καθώς μοιράζουμε πάντα τις τελευταίες και μεγαλύτερες ειδήσεις sneaker, ενημερώσεις και ημερομηνίες κυκλοφορίας, ώστε να μπορείτε να μείνετε στην κορυφή του παιχνιδιού σας. Ελέγξτε το υπόλοιπο του ιστότοπού μας για όλα αυτά και πολλά άλλα!

Εικόνα μέσω του μοναδικού προμηθευτή
Για πολύ περισσότερα άρθρα Nike Air Max 97, δείτε μερικά από αυτά παρακάτω:

Το Nike Air Max 97 “Silver Bullet” έχει οριστεί να επιστρέψει το 2022
Πώς ταιριάζει το Nike Air Max 97 και είναι αλήθεια στο μέγεθος;
Η πρώτη σας ματιά στο comme des garçons x nike air max 97
Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στο Nike Air Max 97 “Puerto Rico”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *